Twinfield update Mei 2019

By Lonneke van Bakel

Twinfield update Mei 2019

In dit bericht brengen we je op de hoogte van de meest recente Twinfield update (Mei 2019). Nieuwe mogelijkheden en aanpassingen? Je leest er hier meer over!

 

  • Afletteren in concept

Sinds deze maand is de afletterfunctie vanuit de concept bankboeking voor crediteuren beschikbaar gemaakt. Ga naar Financiële professionals > Afletteren > Crediteuren.
Deze release is bovendien het filter op de transactiestatus geoptimaliseerd voor de functie afletteren, zowel bij crediteuren als debiteuren. Standaard worden conceptboekingen en definitieve boekingen getoond, maar het is ook mogelijk de status te wijzigen en alles conceptboekingen of definitieve boekingen te tonen.


  • Nieuwe Knowledge Base Twinfield

Twinfield heeft de laatste maanden hard gewerkt aan een nieuwe Knowledge Base. Dit is een nieuw platform waarop informatie te vinden is. In de artikelen zijn handige afbeeldingen en video's te vinden. Je hoeft hiervoor niet in te loggen bij Twinfield!


  • Afleveren in vreemde valuta

Bij de invoer van kassen en banken kan nu worden afgeleverd in andere valuta dan de basisvaluta. De gewenste valuta wordt bovenaan in het invoerscherm gekozen. De factuurzoeker zal vervolgens niet direct zichtbaar zijn, maar deze zal naar voren komen op de regel zodra een waarde is ingevoerd bij 'Bedrag'.


  • Boekingen spreiden in concept

Vanaf deze versie is het mogelijk om voorlopige transacties te spreiden, net zoals dit al mogelijk was voor definitieve transacties. Eerder moesten ingevoerde inkoop- en verkoopfacturen definitief worden geboekt voor het maken van de transacties. De conceptboeking van de factuur kan op de gebruikelijke wijze worden bewerkt.


  • Maximum aantal brekingsinstructies in de jaarafsluiting uitgebreid

Op verzoek van onze gebruikers hebben we het aantal toegestane boekingsinstructies uitgebreid van 25 naar 100 regels.


  • Vaste activa

Vanaf deze release worden transacties gemaakt door (bulk)acties in de nieuwe vaste activa module verdicht tot 1 transactie per type actie, bijvoorbeeld Alles afschrijven, bulk-herwaardering etc. Dit leidt tot een vermindering van het aantal transacties en een meer transparant beeld in de administratie. Gebruik voor het opvragen van de details één van de vaste activa rapporten, zoals bijvoorbeeld het aansluitingsrapport.


  • Introductie GPF

Het betaalformaat Generic Payment File (GPF), is in de afgelopen maanden al toegevoegd. De Rabobank ondersteunt per 1 mei het BTL91 formaat niet meer. GPF is de nieuwe standaard van de Rabobank voor wereldbetalingen. Wil je hier meer over weten? Lees er hier meer over.

Heb je vragen over deze veranderingen of lukt iets niet met de instellingen? Neem dan contact op met onze consultants voor support (088 - 22 15 888 of support@rsult.nl).