Rsult partnert met L-IME

By Lonneke van Bakel

Rsult partnert met L-IME

De Eindhovense organisaties L-IME en Rsult (www.rsult.nl) slaan de handen ineen voor een beter beveiligde advocatuur. De oprichters van L-IME, Marjan Hermkes en Eva Peeters, hebben hun sporen verdiend in de advocatuur. Zij begrijpen de dynamiek in deze branche, weten hoe de werkprocessen binnen de kantoren lopen en kennen de systemen die de meeste kantoren gebruiken. Rsult voegt daar hun jarenlange ervaring met het managen van informatiebeveiliging  aan toe. Als informatie-security expert helpt Rsult organisaties bij het opzetten en beheren van hun beveiligingsbeleid zodat zij zich beter kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit en datalekken. 

L-IME en Rsult willen advocatenkantoren meer bewust te maken van informatie-veiligheidsrisico’s door awareness-sessies te organiseren, kantoren te helpen bij de praktische uitvoering van het privacybeleid (zonder de bedrijfsvoering onnodig te compliceren!) en de benodigde technische maatregelen in beeld te brengen en succesvol te implementeren. Met L-IME als expert op het gebied van werkprocessen binnen de advocatuur en Rsult voor de security ondersteuning kan deze combinatie een kantoor maximaal bedienen.

John Schrijvers (Rsult):

Met Rsult richten we ons al jaren op informatiebeveiliging. Met de inzet van diverse scans lichten wij organisaties technisch en organisatorisch door, voeren wij penetratietesten uit en versturen phishing mails om het bewustzijn intern bij een organisatie te verhogen. Het belang van goede informatiebeveiliging wordt nog steeds onderschat. Helaas ook in de advocatuur en dat willen we veranderen. In L-IME vinden wij een partner die de juiste taal spreekt en met een hands-on mentaliteit een positieve bijdrage levert aan de digitale veiligheid in de advocatuur.

Marjan Hermkes (L-IME):

Wij zijn de samenwerking met Rsult aangegaan omdat wij merkten dat veel kantoren worstelen met de praktische uitvoering van het veiligheidsbeleid. Het bewustzijn is er vaak wel, maar niet bij iedereen binnen de organisatie en ook is het niet altijd duidelijk wat nou wel en niet mag. Juridisch advies daarover is in voldoende mate beschikbaar en hetzelfde geldt voor ICT-technisch advies. Maar waar deze twee gebieden elkaar raken en waar het aankomt op de praktische uitvoering voor een kantoor, hapert het regelmatig, en dan blijft het per saldo liggen. Wij kregen vaak vragen over de werkprocessen maar hadden zelf niet de beschikking om ook technisch de organisaties door te lichten. We kenden Rsult al vanuit andere projecten in de advocatuur en toen was de link snel gelegd.”

Beide bedrijven zien toe op een succesvolle samenwerking. Neem voor meer informatie over L-IME een kijkje op hun website of op onze securitypagina.