Jan is Functionaris Gegevensbescherming bij AP

By Lonneke van Bakel

Jan is Functionaris Gegevensbescherming bij AP

Data center dat is beveiligd voor IT security en informatiebeveiliging. Rsult

Onze collega Jan Traas, verantwoordelijk voor Rsult Security werkzaamheden, is officieel ingeschreven als Functionaris Gegevensbescherming bij de Autoriteit Persoonsgegevens, afgekort AP.

Jan Traas heeft al erg veel ervaring binnen de cybersecurity: hij begeleidt organisaties met verschillende achtergronden om AVG/GDPR compliance te bereiken op een praktische manier. Jan is al werkzaam als informatiebeveiligingsadviseur sinds medio 2015.

Na de succesvolle opleiding Data Protection Officer (de Engelse benaming voor FG) bij de Security Academy eind 2018, besloot hij zich in te schrijven bij de AP als Functionaris Gegevensbescherming.  Gefeliciteerd, Jan!

Dit betekent dat Jan nu een direct lijntje heeft met de AP. Dit is een meerwaarde voor onze cliënten, omdat binnen dit netwerk van FG’s informatie gedeeld kan worden over diverse vraagstukken. Het delen van kennis maakt het nog duidelijker welke koers de juiste is in bepaalde situaties. Daarnaast biedt de AP, als onafhankelijke toezichthouder, via diverse kanalen extra informatie aan.

Kortom, zijn rol als Functionaris Gegevensbescherming, aangesloten bij de AP, is een waardevolle toevoeging voor het portfolio Rsult en dus ook voor onze cliënten.

Neem voor meer informatie over Rsult Security een kijkje op onze securitypagina.