Rabobank stapt af van BTL91

By Lonneke van Bakel

Rabobank stapt af van BTL91

Glazen flat in de zon

Vanaf 1 mei 2019 accepteert Rabobank het importformaat BTL91 niet meer. Het BTL91 formaat word gebruikt voor het verrichten van buitenlandse betalingen. Het nieuwe standaard formaat dat Rabobank gaat gebruiken voor het verrichten van deze betalingen, is Generic Payment File (GPF). Dit heeft gevolgen voor Twinfield-gebruikers die Rabobank gebruiken.

Twinfield

In Twinfield was BTL91 de standaard optie voor het doen van buitenlandse betalingen. Zij moeten hun instellingen wijzigen naar GPF als nieuw formaat voor buitenlandse betalingen. Gebeurt dit niet, dan kunnen per 1 mei 2019 geen wereldbetalingen meer worden uitgevoerd.

Aanleiding

De aanleiding voor het stoppen met het accepteren van het BTL91 formaat is dat dit formaat verouderd is. In 1991 werd dit formaat geïntroduceerd en sindsdien is dit nauwelijks geüpdatet. Dit terwijl er wel veel is veranderd op het gebied van betalingsverkeer: denk aan SEPA, vervallen van de gulden, vervallen van cheque betalingen, introductie van IBAN. Het ligt voor de hand om te kiezen voor één standaard.

Maakt u gebruik van BTL91 in combinatie met Rabobank? Neem even contact op met Rsult. Onze consultants helpen u graag!