Managementrapportages en dashboards

Feiten of onderbuikgevoel

Bestuurt u uw bedrijf op basis van “onderbuikgevoel” of op basis van managementrapportages of dashboards? Omdat de ontwikkelingen snel gaan en er veel  veel factoren zijn waar u rekening mee moet houden is onderbuikgevoel een niet te onderschatten middel maar feiten geven inzicht, overzicht en duidelijkheid. En vaak worden er veel verschillende applicaties binnen een bedrijf gebruikt. Want informatie kan uit verschillende applicaties gehaald worden. Ook kan de informatie handmatig worden omgezet naar Excel  en gebruikt als grondslag voor het sturen van het bedrijf.

Het nadeel van deze manier van werken is enerzijds de omslachtigheid, en ook het risico op fouten. In tegenstelling tot geautomatiseerde verwerking. Maar het geeft wel aan dat er een behoefte is aan geconsolideerde bedrijfsinformatie. Ofwel een managementrapportage of dashboard.

Met een tool voor online managementrapportages heeft u steeds inzicht in de belangrijkste bedrijfsgegevens. De informatie komt automatisch in uw management dashboard terecht en u hoeft dus geen handmatige verwerkingen te doen. Geen onoverzichtelijke Excel sheets meer, maar de stand van zaken gevisualiseerd weergeven.

Onze aanpak

Natuurlijk lijkt een management rapportage of dashboard een geweldig instrument, maar heeft het alleen zin als het relevante informatie bevat. Allereerst gaan wij de volgende punten uitzoeken:

 • Wie gaan het dashboard gebruiken?
 • Welke indicatoren zijn belangrijk?
 • Welke applicaties leveren de data aan?
 • Wat voor data is beschikbaar?
 • Welke data is echt noodzakelijk?
 • Wat wil je met de beschikbare data bereiken?
 • Hoe wil je bepaalde data weergegeven hebben?

Met deze gegevens gaan wij aan de slag en maken een rapportage of dashboard.

De voordelen:

 • Altijd actuele informatie beschikbaar;
 • Informatie beschikbaar in één overzicht;
 • Overzichtelijke, visuele weergave
 • Geen handmatige handelingen;
 • Data geïntegreerd in één rapportage;
 • Snel kunnen acteren op basis van goede informatie.

En de voordelen zijn duidelijk! Maar het succes van het dashboard staat of valt met de data en de indicatoren die gebruikt worden. Daarbij moet een dashboard steeds geactualiseerd worden. Anders is een management dashboard een verloren investering. Daarom bieden we ook een abonnementsvorm aan voor onderhoud van uw dashboard(s). Wilt u iets anders of wijzigen? Dat kan dan eenvoudig!

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op! Of vul ons contactformulier in.

Meer informatie over management rapportages?

Kijk voor meer informatie op de pagina van onze partner EMAsphere

Een overzichtelijk en helder dashboard

De samenwerking tussen Rsult en Ezora hebben tot goede dashboards geleid!

Ezora en Notarisdossier update

Deze update is interessant voor Ezora-gebruikers binnen Notarisdossier. Sinds deze week hebben we namelijk twee nieuwe rapportagemogelijkheden toegevoegd: weergave aantal akten per periode en het aantal verwerkte akten per rechtsgebied. We vertellen je er hier meer over! 1. Aantal verwerkte akte per perioden Het is vanaf nu mogelijk om het…

Lees verder

Partnership met Lightspeed

Rsult heeft recent een partnership gesloten met Lightspeed, dit om retail- en horeca ondernemers te voorzien van overzichtelijke kassasystemen en e-commerce oplossingen. Lightspeed Lightspeed biedt horecaondernemers en retailers één iPad kassasysteem waarin voorraadbeheer, klantrelaties en CRM, webshop en rapportages samen komen. In samenwerking met Lightspeed kunnen we zowel retailers als…

Lees verder

Ook beter sturen door middel van dashboards?