Managementrapportages en dashboards

Feiten of onderbuikgevoel

Bestuur jij je bedrijf op basis van “onderbuikgevoel” of op basis van managementrapportages of dashboards?

Het onderbuikgevoel is en blijft een niet te onderschatten middel, maar feiten geven inzicht, overzicht en duidelijkheid. Toch is het soms lastig om die feiten uit je onderneming duidelijk te krijgen. Want vaak worden er veel verschillende applicaties binnen een bedrijf gebruikt, waardoor informatie zich op veel verschillende plekken in de organisatie bevindt. Deze informatie kan handmatig worden omgezet naar Excel, om zo de basis te zijn voor het sturen van uw bedrijf.

Het nadeel van deze manier van werken is enerzijds de omslachtigheid en anderzijds het risico op fouten. In tegenstelling tot geautomatiseerde verwerking. Maar het geeft wel aan dat er een behoefte is aan geconsolideerde bedrijfsinformatie. Oftewel een managementrapportage of dashboard.

Voor een feitelijk goede én overzichtelijke managementrapportage zijn diverse tools beschikbaar. Met zo'n tool zijn handmatige overzichten in Excel verleden tijd, omdat je met een online tool continu inzicht heeft in de belangrijkste bedrijfsgegevens. De informatie komt vanuit verschillende applicaties automatisch in je managementdashboard terecht. Geen onoverzichtelijke Excel sheets meer, maar de stand van zaken wordt meteen overzichtelijk gevisualiseerd!

Onze aanpak

Een managementrapportage of dashboard is een handige tool die je organisatie echt een stap verder kan brengen. Het is alleen wel belangrijk dat de relevante informatie wordt verwerkt. Daarom is het belangrijk om eerst uit te zoeken:

 • Wie gaan het dashboard gebruiken?
 • Welke indicatoren zijn belangrijk?
 • Welke applicaties leveren de data aan?
 • Wat voor data is beschikbaar?
 • Welke data is echt noodzakelijk?
 • Wat wil je met de beschikbare data bereiken?
 • Hoe wil je bepaalde data weergegeven hebben?

Met deze gegevens gaan wij aan de slag en maken een rapportage of dashboard.

De voordelen:

 • Altijd actuele informatie beschikbaar;
 • Informatie beschikbaar in één overzicht;
 • Overzichtelijke, visuele weergave
 • Geen handmatige handelingen;
 • Data geïntegreerd in één rapportage;
 • Snel kunnen acteren op basis van goede informatie.

Waarom Rsult jouw dashboard laten inrichten?

Het succes van een dashboard staat of valt met de data en de indicatoren die gebruikt worden. Het is soms lastig om de verschillende datastromen duidelijk te krijgen en om de data op de juiste manier in de dashboardtool te krijgen. Wij hebben veel ervaring met het converteren van data en het opstellen van dashboards. Dit betekent dat het voor ons geen probleem is om een dashboard voor jou helemaal naar wens te maken.

Daarnaast hebben we, met onze gespecialiseerde kennis in diverse branches, al verschillende templates gebouwd. We weten welke data belangrijk is binnen bijvoorbeeld advocatuur en notariaat. Deze templates zijn ideaal om te beginnen met managementrapportages. Niet vanaf nul beginnen, maar direct aan de slag en verder uitbouwen waar nodig. Wilt je wat wijzigen? Dat kan dan eenvoudig!

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op! Of vul ons contactformulier in.

Meer informatie over managementrapportages?

Kijk voor meer informatie op de pagina van onze partner EMAsphere

Een overzichtelijk en helder dashboard

De samenwerking tussen Rsult en Ezora hebben tot goede dashboards geleid!

Ongekende mogelijkheden

Rsult werkt vaak met PowerBI. De flexibiliteit van het programma, gecombineerd met het gebuiksgemak maakt het tot een krachtige tool. Makkelijk helemaal aan te passen naar wens, eenvoudig te begrijpen. Te gebruiken in iedere branche!

Microsoft BI Consultant

Ben jij onze nieuwe Power BI collega die managementinformatie vertaalt naar overzichtelijke rapportages en dashboards in Power BI? Wil jij je in de tussentijd ontwikkelen in de richting van Analist en/of Engineer? Kom werken bij Rsult!

Lees verder

Power BI versus Excel

Vaak worden nog Excel-sheets gebruikt voor het maken van overzichten, rapportages en analyses. Tegenwoordig zijn er veel makkelijkere en uitgebreidere tools beschikbaar, die ook nog een naadloos integreren met je applicaties en data analytics dus automatiseren. Zoals Power BI. Wij zetten de twee tegenover elkaar.

Lees verder

Notaris: Data en applicaties zijn cruciaal voor je financiële succes!

Key Performance Indicators, oftewel KPI’s, bieden belangrijke informatie over je bedrijfsvoering. Ze geven aan hoe het met de ontwikkeling van je bedrijf staat, ten opzichte van eerdere jaren én ten opzichte van de concurrentie.

Lees verder

Ook beter sturen door middel van dashboards?