Integreren en koppelen

Applicaties die met elkaar 'praten'

Integreren en koppelen van applicaties... is dat wel nodig? Wat levert dat eigenlijk op?

Hoe veel verschillende software en applicaties worden er gebruikt in uw organisatie? Want voor ieder bedrijfsproces bestaat er wel een aparte applicatie. En al die applicaties bevatten data die steeds maar in omvang toeneemt. Maar veel van de gegevens uit een specifieke applicatie zijn echter in meerdere processen nodig. Daardoor komt het handmatig gegevens invoeren en data overzetten van het ene naar het andere systeem veel voor.

Dubbele data

Om te voorkomen dat data dubbel wordt opgeslagen én om de applicaties efficiënt te gebruiken, is het verstandig om applicaties te koppelen en/of te integreren. En dat moet op een manier gebeuren zodat er functioneel niets verloren gaat. Bovendien moet de applicatie omgeving ook nog in staat is om eenvoudig mee te bewegen met ontwikkelingen in de organisatie.

Betere afstemming

Door het koppelen van de systemen of applicaties blijft de data consistent en stemmen we applicaties beter op elkaar af.  Zo wordt informatie over meerdere bedrijfsprocessen gedeeld, zonder dat de kennis van de applicaties verloren gaat.

En Rsult kan deze integratie voor u realiseren. Door eerst het applicatielandschap in beeld te brengen, zien we waar applicaties overlappen. Hoe mooi zou het zijn als blijkt dat bepaalde applicaties niet meer nodig zijn en u op licenties kunt besparen?

De voordelen op een rij:

  • Bedrijfsprocessen worden op elkaar aangesloten en er zijn geen 'eilandjes' meer.
  • Besparing van opslagcapaciteit. Uw data wordt op één plaats opgeslagen.
  • Geen handmatig overzetten van data meer. Dat gebeurt voortaan automatisch. Daardoor blijft er tijd over voor ander werk.
  • Bij handmatig overzetten van data kunnen fouten ontstaan. Deze worden bij automatisch overzetten voorkomen.
  • Mogelijke besparing op licenties door 'overbodige' applicaties uit te schakelen.

Samengevat, uw data en applicaties zijn erg belangrijk voor uw onderneming. Het koppelen van applicaties is niet eenvoudig maar de moeite waard om uw bedrijf een stap voorwaarts te laten maken.

Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden maar vooral de voordelen te bespreken.
Geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op.

 

 

Meer informatie over integreren en koppelen?

Kijk voor meer informatie op de pagina van onze partner databrydge

Binnenhalen en behouden van horecapersoneel

Het succes van een bedrijf of onderneming is voor een groot deel afhankelijk van goed en enthousiast personeel. Maar hoe vind je die goede mensen? Anders gezegd, waar kun je nog personeel vinden? In veel bedrijfstakken is dat een groot probleem, zeker in de horeca en retail. Het behouden van horecapersoneel is een uitdaging. Als je goede mensen hebt, hoe houd je…

Lees verder

Ezora en Notarisdossier update

Deze update is interessant voor Ezora-gebruikers binnen Notarisdossier. Sinds deze week hebben we namelijk twee nieuwe rapportagemogelijkheden toegevoegd: weergave aantal akten per periode en het aantal verwerkte akten per rechtsgebied. We vertellen je er hier meer over! 1. Aantal verwerkte akte per perioden Het is vanaf nu mogelijk om het aantal akten per periode in te zien. Dat kan als…

Lees verder

Barcodes in lay-outs van Exact

Barcodes komen vaak voor. Vrijwel ieder product heeft er een. Met een beetje hulp van een barcodelezer geven ze informatie over bijvoorbeeld prijs, garantietermijn of opslagplaats. In Exact voor Productie en Handel is het gebruik van barcodes in lay-outs verbeterd. Er zijn diverse barcodes voor verschillende doeleinden. In Exact Online worden de volgende barcodes ondersteund: EAN-13, UPC, Code 39 en…

Lees verder

Uw systemen ook beter afstemmen op elkaar?

Rsult kan deze integratie realiseren. Door het applicatielandschap in beeld te brengen, zien we waar applicaties overlappen. Hoe mooi zou het zijn als blijkt dat bepaalde applicaties niet meer nodig zijn en u op licenties kunt besparen?