ERP: één systeem voor alle processen en alle inzichten

Een ERP ofwel Enterprise Resource Planning is een bedrijfsbreed informatie- en managementsysteem. Het brengt alle logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen bij elkaar. Dit bevordert de productiviteit van organisaties. Bovendien helpt het de kosten beter te beheersen en optimaal te voldoen aan klantwensen.

Zo is een ERP systeem is vaak opgebouwd uit verschillende modules voor bijvoorbeeld financieel management, administratie, logistiek, human resources en customer services. Waardoor er een perfect passend pakket samengesteld kan worden voor uw organisatie.

Al met al is het doel om alle bedrijfsprocessen op elkaar aan te sluiten en vervolgens de informatie bij elkaar te brengen in één omgeving. En met behulp van rapportagesoftware (Business Intelligence) kunt u real-time rapportages maken. Daarmee heeft u continue inzicht in de totale bedrijfsomgeving, zodat u snel kunt reageren op veranderingen in de markt of bedrijf.

Wat zijn de voordelen?

Het grote voordeel is dat er geen tal verschillende softwaresystemen of applicaties meer gebruikt worden in uw organisatie. Want in de praktijk staan namelijk diverse overlappende gegevens in aparte systemen. Dit terwijl veel van deze informatie gecombineerd veel nuttiger is.
Dit leidt tot nog meer voordelen:

  • Rapportages: u kunt op ieder moment diverse overzichten en rapportages van uw bedrijf draaien.
  • Beveiliging: als alle gegevens binnen een organisatie centraal zijn opgeslagen is dit veel gemakkelijker om goed te beveiligen. Daarnaast maakt een ERP-systeem altijd back-ups.
  • Productiviteit: veel dagelijkse werkzaamheden worden geautomatiseerd.
  • Centrale database: alle bedrijfsprocessen worden met elkaar geïntegreerd, waardoor afdelingen sneller en beter met elkaar kunnen samenwerken.
  • Uniforme werkwijze: alle bedrijfsprocessen sluiten beter op elkaar aan.

Voor wie is een ERP geschikt?

Eigenlijk is ERP geschikt voor alle bedrijven die hun processen willen optimaliseren. Maar er bestaat een grote misvatting dat ERP alleen voor grote bedrijven is weggelegd. Tegenwoordig is het aanbod zo divers dat er voor ieder budget en iedere branche een ERP-oplossing is.

Wat past het beste bij uw bedrijf?

Er zijn twee verschillende manieren om een ERP-systeem op te bouwen:

Optie 1:
 een geïntegreerd systeem van één leverancier. De leverancier automatiseert ieder onderdeel van uw bedrijf en brengt deze allemaal samen in één systeem.

Optie 2: de zogeheten best-of-breed methode. U gaat voor ieder deel van uw bedrijf op zoek naar de beste leverancier en laat vervolgens de losse delen samenvoegen tot één systeem.

Hoe pakken wij het aan?

Wij beginnen met het vaststellen van de eisen en wensen. Dat doen we natuurlijk samen met u als klant. In het hele traject zorgen wij ervoor dat de eindgebruiker betrokken wordt bij de implementatie. Dat voorkomt veel problemen. We proberen het eenvoudig te houden. Door het aanbieden van veel opties en mogelijkheden kan een ERP onnodig complex gemaakt worden. Eerst een goede basis neerzetten, daarna het systeem verder optimaliseren.

ERP? Wat zijn de mogelijkheden!

Er zijn verschillende manieren om een ERP systeem op te bouwen. Lees onze blogs!

Meer informatie over ERP?

Kijk voor meer informatie op onze Netsuite site

Senior ERP consultant

Als Senior ERP consultant ben je verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van klanten bij implementatietrajecten. Je optimaliseert en vertaalt bedrijfsprocessen naar een efficiënt werkende oplossing in NetSuite.

Lees verder

Netsuite Alliance partners Rsult en 050-IT slaan handen ineen

Financiële IT-dienstverlener Rsult en Netsuite specialist 050-IT uit Groningen gaan vanaf 2020 samen verder onder de naam van Rsult.

Lees verder

Heeft u volledige grip op uw bedrijf?

Uw onderneming loopt goed en groeit hard. Toch blijven er zaken liggen. Zaken die meer aandacht zouden moeten krijgen.  Juiste bestanden, data en voorraad die zorgen voor meer inzicht bevinden zich op verschillende plekken in uw onderneming. Uw voorraadsysteem bestaat uit andere software dan uw boekhoudsysteem en u moet veel handmatig…

Lees verder

Aan de slag met ERP?

Wij gaan graag met u een gesprek aan!