ERP

ERP: één systeem voor alle processen en alle inzichten

Een ERP ofwel Enterprise Resource Planning is een bedrijfsbreed informatie- en managementsysteem. Het brengt alle logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen bij elkaar. Dit bevordert de productiviteit van organisaties. Bovendien helpt het de kosten beter te beheersen en optimaal te voldoen aan klantwensen.

Zo is een ERP systeem is vaak opgebouwd uit verschillende modules voor bijvoorbeeld financieel management, administratie, logistiek, human resources en customer services. Waardoor er een perfect passend pakket samengesteld kan worden voor uw organisatie.

Al met al is het doel om alle bedrijfsprocessen op elkaar aan te sluiten en vervolgens de informatie bij elkaar te brengen in één omgeving. En met behulp van rapportagesoftware (Business Intelligence) kunt u real-time rapportages maken. Daarmee heeft u continue inzicht in de totale bedrijfsomgeving, zodat u snel kunt reageren op veranderingen in de markt of bedrijf.

Wat zijn de voordelen?

Het grote voordeel is dat er geen tal verschillende softwaresystemen of applicaties meer gebruikt worden in uw organisatie. Want in de praktijk staan namelijk diverse overlappende gegevens in aparte systemen. Dit terwijl veel van deze informatie gecombineerd veel nuttiger is.
Dit leidt tot nog meer voordelen:

  • Rapportages: u kunt op ieder moment diverse overzichten en rapportages van uw bedrijf draaien.
  • Beveiliging: als alle gegevens binnen een organisatie centraal zijn opgeslagen is dit veel gemakkelijker om goed te beveiligen. Daarnaast maakt een ERP-systeem altijd back-ups.
  • Productiviteit: veel dagelijkse werkzaamheden worden geautomatiseerd.
  • Centrale database: alle bedrijfsprocessen worden met elkaar geïntegreerd, waardoor afdelingen sneller en beter met elkaar kunnen samenwerken.
  • Uniforme werkwijze: alle bedrijfsprocessen sluiten beter op elkaar aan.

Voor wie is een ERP geschikt?

Eigenlijk is ERP geschikt voor alle bedrijven die hun processen willen optimaliseren. Maar er bestaat een grote misvatting dat ERP alleen voor grote bedrijven is weggelegd. Tegenwoordig is het aanbod zo divers dat er voor ieder budget en iedere branche een ERP-oplossing is.

Wat past het beste bij uw bedrijf?

Er zijn twee verschillende manieren om een ERP-systeem op te bouwen:

Optie 1:
 een geïntegreerd systeem van één leverancier. De leverancier automatiseert ieder onderdeel van uw bedrijf en brengt deze allemaal samen in één systeem.

Optie 2: de zogeheten best-of-breed methode. U gaat voor ieder deel van uw bedrijf op zoek naar de beste leverancier en laat vervolgens de losse delen samenvoegen tot één systeem.

Hoe pakken wij het aan?

Wij beginnen met het vaststellen van de eisen en wensen. Dat doen we natuurlijk samen met u als klant. In het hele traject zorgen wij ervoor dat de eindgebruiker betrokken wordt bij de implementatie. Dat voorkomt veel problemen. We proberen het eenvoudig te houden. Door het aanbieden van veel opties en mogelijkheden kan een ERP onnodig complex gemaakt worden. Eerst een goede basis neerzetten, daarna het systeem verder optimaliseren.

ERP? Wat zijn de mogelijkheden!

Er zijn verschillende manieren om een ERP systeem op te bouwen. Lees onze blogs!

Meer informatie over ERP?

Kijk voor meer informatie op de pagina van onze partner Oracle.

Binnenhalen en behouden van horecapersoneel

Het succes van een bedrijf of onderneming is voor een groot deel afhankelijk van goed en enthousiast personeel. Maar hoe vind je die goede mensen? Anders gezegd, waar kun je nog personeel vinden? In veel bedrijfstakken is dat een groot probleem, zeker in de horeca en retail. Het behouden van horecapersoneel is een uitdaging. Als je goede mensen hebt, hoe houd je…

Lees verder

Ezora en Notarisdossier update

Deze update is interessant voor Ezora-gebruikers binnen Notarisdossier. Sinds deze week hebben we namelijk twee nieuwe rapportagemogelijkheden toegevoegd: weergave aantal akten per periode en het aantal verwerkte akten per rechtsgebied. We vertellen je er hier meer over! 1. Aantal verwerkte akte per perioden Het is vanaf nu mogelijk om het aantal akten per periode in te zien. Dat kan als…

Lees verder

Barcodes in lay-outs van Exact

Barcodes komen vaak voor. Vrijwel ieder product heeft er een. Met een beetje hulp van een barcodelezer geven ze informatie over bijvoorbeeld prijs, garantietermijn of opslagplaats. In Exact voor Productie en Handel is het gebruik van barcodes in lay-outs verbeterd. Er zijn diverse barcodes voor verschillende doeleinden. In Exact Online worden de volgende barcodes ondersteund: EAN-13, UPC, Code 39 en…

Lees verder

Aan de slag met ERP?

Wij gaan graag met u een gesprek aan!