Barcodes in lay-outs van Exact

By Lonneke van Bakel

Barcodes in lay-outs van Exact

Barcodes komen vaak voor. Vrijwel ieder product heeft er een. Met een beetje hulp van een barcodelezer geven ze informatie over bijvoorbeeld prijs, garantietermijn of opslagplaats. In Exact voor Productie en Handel is het gebruik van barcodes in lay-outs verbeterd.

Er zijn diverse barcodes voor verschillende doeleinden. In Exact Online worden de volgende barcodes ondersteund: EAN-13, UPC, Code 39 en Code 128. In Exact voor Productie en Handel zijn nu verbeteringen beschikbaar voor het gebruik van barcodes.

Hoe gebruik ik barcodes in Exact Online lay-outs?

Het omvormen van jouw data in een geldige barcode, gebeurt in Exact Online als je een veld op een lay-out weergeeft als barcode. De barcodes in Exact worden behandeld als fonts (lettertypes). Dit betekent niet dat een barcode een font is, maar wel dat ze makkelijk aan te passen zijn.

In het lay-out menu kun je Velden toevoegen en in dat veld kun je een barcode toekennen op dezelfde manier als u een lettertype selecteert. Je kunt hetzelfde veld meerdere keren toevoegen (bijvoorbeeld eerst als leesbare tekst en daarna nog eens als barcode). De grootte van de barcode regel je op dezelfde plek als je de grootte van het lettertype regelt.

!! Vergeet niet de eigenschap 'Kan groeien' te selecteren, als de barcode niet volledig zichtbaar blijkt.

Maar wanneer gebruik ik ze dan?

Barcodes kunnen op veel manieren worden ingezet. Bijvoorbeeld in bestellingen en pakbonnen, zodat de klant of leverancier daar baat bij heeft. Ook de diverse partneroplossingen van Exact voor magazijnautomatisering of voor werkbonnen kunnen gebruik maken van deze barcodes. Ook kunnen barcodes gelezen worden in de Exact Online app om artikelen op te zoeken. Maar ook met Smart Shop Floor kunnen we barcodes lezen.

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van Exact Online updates? Schrijf je hier onder dan in voor onze nieuwsbrief!